Bord dæk dig med blonder, guld og lyserøde blomster

Noget jeg holder rigtig meget af, når jeg skal have gæster er, at dække et fint bord. Et veldækket bord byder gæsten velkommen og jeg sætter altid selv stor pris på, når folk har gjort sig lidt ekstra umage med borddækningen. Om det er så en buket blomster fra Netto eller rustikke blomster fra haven så giver det lige det ekstra til bordet. Det kan også være, der er lagt en serviet på tallerkenen  i stedet for køkkenrullen på bordet, måske et par stearinlys som spreder hygge eller man har fundet retro stellet frem man har arvet fra bedstemor. Ligegyldigt hvor stor en indsats man har gjort, så er jeg fan af de små detaljer og den umage man har gjort for at gøre det til noget særligt for sine gæster.

Når jeg skal dække bord tænker jeg ofte i temaer. Det kan foreksempel være et tema med sæson som jul og påske, et farvetema, et årstalstema eller et kategoritema som koloni, kongeligt eller cirkus.

Pinerest, magasiner eller min kære ven Google er oftest gode til at finde inspiration hos.

Temaet nedenfor skulle være præget af sommer og hygge med et snert af kongelig mormor. Ja, hvordan jeg fandt på det, er et godt spørgsmål. Det eneste nye jeg skulle købe var blomsterne.

Borddækningen med blonder

Jeg brugte en hvid jacquarddug fra Netto og lagde et hvidt IKEA blondegardin ovenpå for at give bordet det rette udtryk af  mormor. Derudover havde jeg brugt stofservietter på tallerkenen og giver det en snert af det kongelige.

Borddækning med messing

Messinglysestagerne jeg brugte samt klokken er loppefund. Den gyldne farve spreder varme og hygge på selv den kedeligste grå dag.

Borddækning med blonder, roser og guld

Roserne havde jeg sat i patentglas for at gøre det hele lidt uformelt og koloni-venligt. Havde også valgt patentglas for at trække linjer til vin- og vandglas.

Borddækning med guldbestik

 Jeg havde valgt at bruge mit guldbestik denne dag. Det giver varme til bordet ligesom lysestagerne og så ser det bare lidt finere ud. Brødtallerkenen er også loppefund med små blomster og guldkant.

Borddækning med klokker

Den fine messingklokke er en sjov lille detalje og man ringer til middag, hvis man vil ☺

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s