Onsdagsmiddag – hygge i hverdagen

Til hverdag og fest er hyggeligt selskab bedst.

Kender du det, at man gerne vil ses med nogle venner og man prøver at finde en weekend, hvor man kan realisere hyggen. Det kan til tider være udfordrende med børn, arbejde, venner og familie aftaler. Derfor prøvede vi (inkl. kæresten), at indføre en onsdags middag. Konceptet er meget enkelt; inviter f.eks. et godt vennepar på besøg, lav noget nemt og enkelt mad (hvilket kan være en udfordring for mig – er ofte blevet til 2-3 retter), dæk et hyggeligt bord, drik et enkelt glas vin og afslut gerne med en lille likør som 43 eller St. Germain, hvis du er til det.

Ellers så køb noget godt take away og noget lækkert vin, lemonade eller friskpresset juice. Det er alligevel det gode selskab og hyggen, som er i fokus.

Synes det har været så hyggeligt de gange vi har gjort det og så bliver man også opdateret omkring hvordan det går med ens venner. Desuden er det en fremragende undskyldning for at for ryddet op i løbet af ugen og lige pludselig er der også kun arbejdsdage tilbage 🙂

Nedenfor er der lidt billede spam fra nogle af vores onsdags middage.

image

image

image

En af favoritterne til at dække et hurtigt og fint bord er en bordløber med mønster eller struktur i stoffet som perler eller broderi. Servietterne kan enten matche bordløberen eller holdes i en enkel farve. Alt efter hvad man nu er til.Bordløberen er oftest lagt ovenpå et lag slagterpapir. Det er både praktisk, da det er lige til at smide ud bagefter og børnevenligt, da ungerne kan spilde alt det de vil uden de store pletter. Ellers er det god underholdning at tegne på det, eller holde styr på pointene til spilleaften.

image

En lækker forret eller hovedret kan f.eks. være denne ret. Stegt aubergine på panden, verdens bedste tomatsauce (opskrift følger) spaghetti, toppet med friskhakket basilikum og mozzarella…mmmm haps. Savner du kød, så steg din favorit såsom kylling, en saftig bøf eller fisk. Skær det i strimler og top retten med det. Et styks fyldigt og lækkert måltid.

IMG_20140620_095210

Mørbrad med bacon og grøn salat bl.a. med feta, dild og hjemmesyltede rødløg.

20141201_190344

Spicy marrokansk inspireret kylling med mangosalat.

image

Insalate caprese – nemt, lækkert og smagen af ferie året rundt.

image

Verdens bedste brød lavet i gryde. Opskriften finder du lige her og der er endda en video man kan se.

image

Verdens bedste chokoladekage dækket med flødeskum blandet med vaniljeis og toppet med friske sommerbær. Opskrift på kagen finder du her. Googlede faktisk bare “verdens bedste chokoladekage” og vupti så var der gevinst. Virker også på andre cravings.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s