Opskrift på multitasking dejen over dem alle

Ligesom man har forskellige prioriteter i livet, har jeg det også når der kommer til madlavning og tilberedningen deraf.

Madlavning, kan for mig, virke afstressende og få tankerne til at flyde efter en lang og stresset dag. Jeg kan godt lide at snitte, stege og koge ting. Jeg er specielt glad for ovnmad som skal hygge sig et par timer i ovnen. Så er der også både lidt egotid til mig og stegen.

At bage og specielt lave desserter står noget længere nede på listen. Her skal man oftest også følge opskrifterne til punkt og prikke, hvilket jeg synes bremser kreativiteten lidt. Og så synes jeg aldrig at det færdige resultat ligner det på billedet eller smager ligeså fantastisk og har været besværet værd med at måle og veje alt af.

Bagning er med årene er jeg dog blevet bedre til. Specielt efter jeg fik min elskede foodprocessor. Den er fantastisk til at bage med. Derfor vil jeg, da også lige dele min absolut yndlingsopskrift på den bedste multitasking dej. Jeg bruger den bl.a. til pizza, boller og flutes. Den er ganske simpel i sig selv og man kan nemt tilsætter diverse lækre ingredienser. F.eks kerner, reven gulerod og squash eller chokolade hvis man er til det – og hvem er ikke det.

Opskriften på multitasking dejen over dem alle er følgende:

1 stor kop lunken vand / 5 dl
1 pakke gær
3 spsk olie (jeg bruger rapsolie)
2 spsk sukker (kan udelades)
1 tsk salt
Hvedemel (nok? ☺)

Kom vand i din skål eller foodprocessor og oplæs gæren. Tilsæt olie, sukker og salt og bland sammen. Nu kommer de lidt tricky del. Jeg ved helt ærlig ikke hvor meget jeg bruger, men kommer det i lidt af gangen imens dejen kører i maskinen og bliver mere fast. Når dejen begynder at blive blød og glat at røre ved, er den klar til at komme på bordet og blive æltet.

Hvis du vil tilsætte ekstra ingredienser kommer jeg dem i inden melet. Du kan også skifte noget af vandet ud med f.eks. maltøl eller melet med en grovere type.

Nu er det op til dig om menuen står på pizza eller nybagte boller med smør eller pålæg.

Jeg bager brødet i en kold ovn ved 200 grader på varmluft i ca 10-15 min. Når den er kold når brødet at lynhæve imens den varmer op. Hold øje med dem og tjek dem ved, at banke let i bunden på en. Lyder den hul er den færdig.

Bon appétite.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s