Ugens favorit #5 Lav din egen rasp

Her kommer et hurtigt og praktisk tip, hvis du har brød tilovers. Du kan enten fodre ænder, lave dine egne brødcrutoner eller du kan lave din egen hjemmelavet rasp, som er krydret med f.eks. chili, oregano, karry eller salt og peber. Jeg laver ofte en middelhavsinspireret version med oregano, basilikum, timian og rosmarin. Den anden jeg oftest laver, er en med chili, salt og peber. Tag dine yndlingskryderier og eksperimenter dig frem. Det er jo det, der gør det sjovt at lave mad.

Hjemmelavet rasp er både hurtigt og nemt at lave og der udover smager det super godt. Du kan bl.a. bruge det til at panere forskellig slags kød som kylling, fisk(-efilet), koteletter eller karbonader. Jeg laver ofte selv kyllinge nuggets med rugbrødsrasp og servere en god chilimayo til. McDonald’s go home 😉

Du kan også krydder med de lidt sødere krydderier som kardemomme, vanilje, muskat eller kanel og bruge raspen til f.eks. æblekage eller rabarbertrifli. Jeg har også brugt raspen som værtsgaver. 

Alt du skal bruge er:

  • Brød, enten rugbrød eller lyst brød eller begge dele sammen. 
  • De krydderier du ønsker. Enten friske eller tørrede. 
  • En foodprocessor, en minihakker eller blender.

Kom brødet ned i blederen og blend det til det er blevet til krummer. Tilsæt krydderierne og blend igen. Kom raspen i en pose eller lufttæt beholder. Denne version er lidt grovere end den du normalt  køber i butikkerne. Hvis du ønsker en finere version blender du bare til den er den rette konsistens. Mængden af krydderier anhænger af, hvor meget brød du har. Hvis du kun har et par skiver er en teske af hvert krydderi fint. Men prøv dig frem.

Hvis du vil lave en endnu hurtigere version kan du købe rasp fra en butik. Enten almindelig rasp eller den lidt mere eksotiske pankorasp og tilsætte dit eget personlige touch med krydderurter. Raspen kan holde et par uger i en lufttæt beholder. Opbevar den mørkt. 

God fornøjelse. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s