Verdens bedste hjemmelavet rabarberlikør

Jeg er de seneste par år blevet svært begejstret for likør. Jeg var for nogle år siden på ferie i Berlin med nogle gode venner, og en ferie  for mig indeholder selvfølgelig altid gode spiseoplevelser. Vi var inde og spise på den hyggeligste lille tapas bar og fik efter maden tilbudt en Likør 43. Det var en fremragende måde at afslutte et måltid på og jeg har siden da gerne selv serveret et lille glas til gæster efter maden.

Likør har dog fået lidt af et bedstemor rygte de seneste år, men det vil jeg gerne gør mit for at ændre. Ligesom portvinen er blevet et hit igen vil likøren helt sikkert også få sin storhedstid igen, hvis det står til mig.

Du kan nyde en likør i et glas med lidt isterninger, den kan være prikken over i’et ved en god mousserende vin, du kan blande den  sammen med vodka, gin eller rom og danskvand samt friske bær og vupti, så har du en fremragende cocktail eller du kan hælde den over makronerne i en god trifli.

Der er de seneste år kommet et rigtig godt udvalg af likører på markedet. Jeg kan personligt selv anbefale den lækreste (og min personlige favorit) hyldeblomstlikør som hedder St. Germain. Den smager fantastisk både for sig og mixet i en cocktail. Jeg kan også anbefale Chambord der er lavet af hindbær ellers så skal du afprøve Likør 43 som smager af vanilje, og er til at få fingre i i de fleste store supermarkeder.

Senere skal jeg nok dele et par lækre cocktails, men først får du lige opskriften på min egen hjemmelavede likør.

Den første likør jeg lavede for et par år siden var med frosne brombær, hvilket smagte strålende. Min mor spurgte mig dog på et tidspunkt om jeg ikke ville have nogle af rabarberne fra haven, og det siger man da ikke nej til. Jeg har dog begrænset med fryserplads så skulle finde på noget at bruge dem til.

Svaret blev hjemmelavet rabarberlikør og nu er det næsten en tradition, at jeg hver sommer laver en omgang eller ti. Alt efter hvor mange rabarber jeg kan lokke fra min mor.

Opskriften er delt op i to og meget simpel. Det sværeste er måske ventetiden, men så kan man altid have et par patentglas stående og vente, så der ikke gå for lang tid imellem glassene 😉

Opskrift:

Del 1

  • 5 dl vodka
  • 500 g rabarber skåret i tern
  • 1  lille økologisk citron

Kom rabarberne i et patentglas. Skær citronen i både og kom dem ned til rabarberne. Hæld vodkaen over rabarber og citronen. Vodkaen skal dække helt til top.

Stil patentglasset til side og lad det stå i en tre – fire uger.

Del 2

  • 2 dl glukosesirup – kan købes i bl.a. Føtex, Kvickly og Superbrugsen
  • 2 dl rørsukkersirup – lavet af 2 dl vand som er kogt sammen med 2 dl rørsukker. Sukkeret skal være helt opløst.

Si rabarberne fra vodkaen og smid dem ud. Nu har du den fineste lyserøde rabarber vodka. Tilsæt glukosesirup og rørsukkersirup lidt efter lidt og smag hele tiden til undervejs. Den skal smage sødt uden det bliver for meget og det er forskelligt fra smag til smag. Personligt kan jeg godt lide den sød.

Når du har smagt likøren til hældes den på flaske og stilles på køl. Den kan typisk holde sig en måneds tid i køleskabet, men det er dog sjældent den holder så længe herhjemme.

God fornøjelse.

Verdens bedste hjemmelavet rabarberlikør

Alt du skal bruge for at lave verdens bedste rabarberlikør

SAMSUNG CSC

Begynd med vodka, citron og rabarber

SAMSUNG CSC

Kom rabarberne i et patentglas

SAMSUNG CSC

Skær citronen i både og kom dem ned i glasset

SAMSUNG CSC

Hæld vodkaen over

SAMSUNG CSC

Luk låget og sæt glasset til side i 3 – 4 uger

IMG_20160720_104949

Efter 3 – 4 uger har vodkaen trukket smagen ud af rabarberne og vodkaen har fået den fineste lyserøde farve

wp-1473073654312.jpg

Si vodkaen fra rabarberne

wp-1473073654318.jpg

Bland vand og rørsukkersirup i en gryde og varm op og rør rundt indtil sukkeret er smeltet

Verdens bedste hjemmelavet rabarberlikør

Hæld likøren på flaske og stil den på køl

wp-1473013476213.jpg

Se lige en smuk farve og så smager likøren himmelsk

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s