Bord dæk dig med grønt, sølv og hvidt 

Det er weekend meget snart og dermed tid til at dele lidt inspiration til en fin borddækning. Denne gang var mit tema elegant, simple farver og snert af kongeligt. Den grønne farve var denne gang hovedperson og gik igen ved både dug og servietter samt i en mørkere nuance fra mine Rømer vinglas.

Kærestens søster og familie skulle komme og hygge og dermed rigtig forkæles. Både på det visuelle og smagsmæssige plan. Menuen kommer senere.

Jeg har længe gerne ville bruge min Rømer vinglas med grønne fødder. Synes simpelthen de er helt fantastiske med deres smukke mønster og den grønne farve, som giver et flot farvespil til en borddækning.  Derfor skulle de selvfølgelig også være VIP gæsten på bordet denne aften.

Som nævnt tidligere behøver det ikke at være dyrt, at dække et fint bord. Brug gerne det du har og se tingene på en ny måde. Underkopper kan f.eks. bruges som brødtallerkenen eller til stearinlys. En kande kan bruges til forskellige slags væsker som vand, saft og vin, men kanden kan også bruges til dressing eller sauce. Alle glas kan bruges som vaser og evt. til stearinlys. Kun fantasien sætter grænser.

Jeg havde i dagens anledning fundet min fine mint grønne dug frem, som jeg blandt andet har fundet  til en favorable pris i Netto. Servietterne fandt jeg også i Netto sammen med roser og lys og bum så havde jeg alle ingredienser til aftenens borddækning.

En fin og elegant borddækning skabt af få elementer

Borddækning med grønt, sølv og hvidt

De grønne og hvide farver harmonerer godt sammen med sølv bestikket og de sølvfarvede bægre/vaser

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

Jeg havde placeret et enkelt rosenblad på servietten. Det gik et elegant touch. Du kan også vælge at gøre bordet endnu mere romantisk og strø rosenblade ud over hele bordet. Servietten var foldet meget enkelt som en trekant, hvilket giver et roligt og simpelt udtryk til borddækningen.

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

Jeg havde valgt en forholdsvis klassisk opstilling af de tre glas. Dog havde jeg brugt utraditionelle glas til henholdsvis rødvin, vand og likør

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

De smukke Rømer glas med det yndige mønster. Lidt kongelig har man vel altid lov til at være 😉

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

Jeg havde valgt at bruge hvide roser for at give et enkelt udtryk, men samtidig skulle de også gerne give en wauw effekt. Derfor var de samlet i buketterog sat i sølvkrus og imellem de to glas lysestager

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

Når jeg oftest laver en borddekoration tænker jeg ofte gerne i forskellige niveauer af højder. Udover de to høje glas lysestager og de to store buketter, havde jeg også brugt to små glas, som vaser. Her havde jeg placeret et par enkle roser i og sat som en forlængelse af borddekorationen.

Her ses tydeligt de forskellige niveauer i borddekorationen. Selvom der er mange elementer på bordet, er udtrykket stadig roligt og behageligt at se på pga. farvevalget

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

Marmorpladerne blev brugt som bordskånere og give ret lidt mere elegant udtryk end en normal bordskåner af kork

Borddækning med grønt, hvidt og sølv

Jeg havde fundet mine små sølv platter til glas frem og havde i denne anledning brugt dem til vinen og salt- og peberkværnen. De er med til at understrege en af de tre temafarver sammen med vaserne og bestikket. Den hvide porcelænskande blev brugt til sauce. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s