En våd søndag er lig med comfort food

Det er søndag og jeg har lige taget denne tærte ud af den varme ovn. Sprød kant og lækkert og let fyld som smelter i munden ved første bid. Ja tak! Jeg har været ude både fredag og lørdag aften og vil bare bruge min søndag på at lave absolut ingenting og kun hygge med familien. Men vi er jo i Danmark, og hygge er lig med mad, og på en søndag må det specielt godt være comfort food, som er nemt og smager godt.

Jeg kiggede i køleskabet og fandt ingredienserne til denne simple og hurtige tærte. Den er utrolig lækker og let i det. Ingredienserne kan du variere i det uendelige. Du kan bruge kylling eller laks i stedet for skinkestrimler, fylde  ost eller ekstra grøntsager i, hvis du er til en mere vegetarisk udgave. Den kan også blive toppet med friske krydderurter , tomater eller feta. Kun fantasien sætter grænser

Alt du skal bruge for, at fremstille denne tærte, er et par minutter i køkkenet og så ellers læne dig tilbage i sofaen og vente på den bager færdig i ovnen. Madlavning efter min smag.

Ingredienser:

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 bæger mascarpone
  • 4-5 æg
  • Skinkestrimler
  • 2 stilke forårsløg
  • 1 peberfrugt
  • Salt og peber

Start med at tænde oven på 200 grader og varmluft. Læg dejen i en tærteform og kom skinkestrimler, hakket peberfrugt og forårsløg ovenpå. Pisk æggene sammen med mascarpone og krydder med salt og peber. Sæt tærten i oven og bag den i 10-15 min. Når tærten får en fin gylden farve på toppen, er den ved at være færdig. Stik en kniv eller gaffel i midten af tærten for at tjekke om den er færdig. Spis den som den er eller server en let grøn salat til med masse af tomat, rødløg, avokado, edamame bønner og feta.

Bon appetit.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s